Taktvätt med högtryck eller inte Helsingborg, Malmö, Lund, Skåne priser

Tvätta tak med högtryck
-eller inte?

När det kommer till takresning så är branschen full av spekulationer som oftast inte grundar sig på fakta. Högtryck ska användas på de tak där är lämpligt, annars tar man bort organiskt växt manuellt! Vissa pannor lämpar sig inte alls att tvätta, och för vissa är det till och med skonsammare att tvätta pannorna i stället för att skrapa dom. En yrkesman skall kunna avgöra vad som är bra för just dina pannor. 

 

“Man ska inte använda högtryck på pannorna…”

Det finns en sanning i detta påstående, om du använder en högtryckstvätt på mellan 350-500 bar kommer du skjuta sönder pannorna och dess ytskikt. Sen finns det en viss typ av panna som är sandig i ytan (ex Zandapanna) som inte passar sig för denna typ av tvätt. För just dom taken så tar vi bort mossa och påväxt manuellt och besprutar därefter taket.

Läs mer om vår tak tvätt här

Fakta förre allt annat!

När det kommer till tak rengöring så är branschen full av spekulationer som oftast inte grundar sig på fakta. Dom största aktörerna som valt att ta bort mossan manuellt har lurat folk att taktvätt med högtryck skulle förstöra hela taket, detta påstående är helt fel!

 Erfaren personal skall kunna avgöra om ditt tak är möjligt att tvätta eller om manuell borttagning är lösningen för just ditt tak.

-Man skall använda rätt metod för rätt tak-

Förstör man inte ytskiktet på pannorna?

Största anledningen till att många företag säger att man inte får använda högtryckstvätt på tak är att detta skulle förstöra ytskiktet på pannorna. Att spekulerar är inte vår grej, vi vet exakt vilken tak material kan vi rengöra och med vilken metod.

Man ska väl inte ha vatten på taket?

Ett annat påstående är att man inte bör ha vatten på taket. Ditt tak är konstruerat för att motstå vatten – Det är takets uppgift.  Vid ett kraftigt regn får taket ta emot upp till 150 liter vatten per minut. Om ditt tak inte tål vatten bör du byta ditt tak. Vi har utfört tester på tak där vi monterat fuktmätare under pannorna när vi tvättar tak, och kan konstatera att det inte kommer in vatten under pannorna vid tvätt. Skulle det finnas någon spricka i en panna och vatten mot förmodan läckte inunder är det undertakets/pappens uppgift att stå emot detta. Vi tvättar taket på rätt sätt med ångstrålen riktad rakt mot pannan så att inte vatten ska tränga in under. 

 

Hur mycket regnar det på ditt tak vid kraftigt regn?

En kraftig regnskur har en typisk intensitet på 1 mm nederbörd per minut. Låt säga att det regnar i 2 timmar, detta innebär att ditt tak (150kvm) får ta emot 18,000 liter vatten under 2 timmar! Med andra ord – ditt tak tål vatten!

 

Kontakta oss på telefon 020 100054

Dela vår inlägg på sociala nätverk, formulär finns i botten, ni kan ansluta via Facebook eller komma in med e-post och namn.